Kategoriarkiv: Filmer

Zhou Yu’s Train

En kvinna som nyligen träffat poeten Chen Ching försöker ta redan på mer om hans förflutna och hans tidigare kärlek Zhou Yu. Dessa två förälskade bodde långt i från varandra och därför brukade Zhou Yu ta tåget två gånger i veckan för att träffa sin poet. På tåget träffade hon dessutom en veterinär som var poetens raka motsats. Poeten var en tillbakadragen, romantisk konstnärstyp medan veterinären var en mer bufflig och utåtriktad person.

Läs mer

The Emperor and the Assassin

Hela filmen kretsar kring de krig som härjade på 200-talet f.Kr. mellan sju kungariken. Ying Zheng som var kungen av Qin hade målet att förena allt under himlen, d.v.s. att annektera de övriga kungarikena och skapa ett enda stort rike. Det är också något som han slutligen lyckades med år 221 f.Kr. när Qindynastin inleddes.

Läs mer

The Battle of Red Cliff

Året är 208 och Östra Handynastin (25-220) kommer snart att ersättas av De tre kungadömenas period (220-280). Den här filmen handlar om ett enda stort slag vid De röda klipporna.

Läs mer

The Banquet / The Empress

Året är 907 och när kejsaren mördas av sin egen bror avslutas Tangdynastin (618-907). De fem dynastierna (907-960) inleds och härjas av eviga strider.

Kronprinsen Wuluan som blivit bestulen på kejsartronen av sin farbror är dessutom förälskad i kejsarens gemål. Kejsaren inser behovet att röja kronprinsen ur vägen, men det visar sig bli svårare än väntat.

Läs mer

Shanghai Triad

Filmens handling utspelas i 1930-talets Shanghai där man roade sig på rökiga klubbar med dans och jazzmusik. Den fjortonårige Shuisheng kommer till Shanghai från landet för att jobba för maffiabossen herr Tang. Shuisheng blir assistent till chefens älskling som spelas av Gong Li. Efter en blodig gänguppgörelse tvingas de fly från Shanghai till en liten ö.

Läs mer