Kategoriarkiv: Resa

Kineser tillåts inte resa till Taiwan

Publicerades 2019-08-01.

I går publicerade Kinas ministerium för kultur och turism ett pressmeddelande om att fastlandskineser inte längre tillåts besöka Taiwan på egen hand.

Med hänsyn till den nuvarande relationen över sundet, beslutas från och med 2019-08-01 att resor för enskilda individer till Taiwan suspenderas …

Läs mer

Nattmarknaderna i Taiwan

En av de intressantaste upplevelserna i Taiwan är nattmarknaderna som öppnar runt klockan 18, och i synnerhet att prova den billiga, och ofta goda, maten som säljs där.

Själv besökte jag nattmarknaderna Ningxia (Taipei), Fengjia (Taizhong), Liuhe (Kaohsiung) och Ruifeng (Kaohsiung).

Läs mer

Resa till Taiwan

Detta är en reseguide som innehåller tips och information som kryddats med lite svårigheter, roligheter, erfarenheter och annat jag har upplevt i Taiwan.

Så varför ska man resa till Taiwan?

Läs mer

Resa runt i Taiwan

Det är billigt och relativt enkelt att resa runt i Taiwan med lokaltrafiken, bussar, tunnelbana, cykel med mera. En fördel är det förstås om man kan lite kinesiska. För ibland finns det bara tidtabeller på kinesiska, men oftast finns destinationerna översätta till engelska också.

Läs mer

Hjälpsamma taiwaneser

Vid mitt besök i Taiwan tycker jag att folk i allmänhet var mycket vänliga och hjälpsamma. För det fanns många taiwaneser som var var villiga att hjälpa en stackars bortkommen utlänning.

Läs mer

Maten i Taiwan

Omkring klockan 11–12 är det lunchdags i Taiwan och då börjar restauranger och alla små gatukök att servera lunch. Det finns otroligt många gatukök i Taiwan och matdoften ligger ofta i luften. Men i de större städerna luktar det tyvärr oftast mer av avgaser än mat.

Läs mer

Naturen i Taiwan

På Taiwans östsida finns berg och vacker natur (som jag dock inte har hunnit utforska) och i söder vid Kenting finns fina stränder.

Strand i Kenting.

Läs mer