Ny grafisk profil

Jag håller på att arbeta med en ny grafisk profil till Kinas.se med förbättrad design och användarupplevelse samt nya färger och en mer proffsig logotyp.

Så inom de närmaste dagarna, eller veckorna, finns en påtaglig risk för att Kinas.se kommer att se annorlunda ut. Informationen kommer dock fortfarande att vara densamma med undantag för några mindre uppdateringar på vissa sidor som innehåller gammal information.

Det var länge sedan utseendet på webbplatsen ändrades – det var nog minst tio år sedan – och därför har det blivit dags för en uppdatering. Och eftersom de flesta av besökarna på Kinas.se numera använder mobiltelefon istället för dator så behöver också webbplatsen anpassas efter detta.

kinas-logo

Ovan bifogas ett första försök till ny logotyp. Det kinesiska tecknet 乡 som här får representera ett S uttalas xiang som i modern kinesiska används i betydelsen by eller hemby.

Tecknet är en förenklad form av 鄉 som tidigare också innehaft betydelsen region eller område. Och Kina kan ju sägas vara en region i Asien. Tecknet är sannolikt också det som bäst påminner om ett S till formen och gör sig dessutom ganska bra i en logotyp.

Om du har några kommentarer, förbättringsförslag eller andra goda idéer angående ny grafisk profil och den nya logotypen får du gärna skicka ett mail till mig.

Uppdaterat 2018-05-28: Det slutliga versionen av logotypen används nu på Kinas.se. Liksom att den nya designen nu mer eller mindre är på plats. Problemet med att menyn inte fungerade för mobiltelefoner är nu också löst.