Om webbplatsen

Det här är en webbplats med fakta om Kina, dess historia, kultur och språk. Här finns också tips och råd hur du förbereder dig inför resan till Kina.

Ansvarig för innehållet är Rickard Nygårds. Samtliga texter, bilder och illustrationer har producerats av mig om inget annat anges.

Jag är i grunden civilekonom och intresserar mig dessutom mycket för det kinesiska språket, kulturen och historien. Jag försöker också hålla mig uppdaterad om händelseutveckling i Kina. Därför läser jag mycket böcker och artiklar om Kina samt tittar på kinesisk teve regelbundet.

Jag har också läst kurser i kinesiska och Kinas historia (och bland annat skrivit en kort uppsats om tibetaner vid Umeå universitet). Ibland roar jag mig också med att översätta kinesisk tangpoesi eller Konfucius visdomsord.

Här på Kinas.se skrivs kinesiska namn med transkriptionssystemet pinyin, vilket i stort sett är det enda som används numera. Vissa undantag görs dock, till exempel Hongkong (Xianggang) och Macao (Aomen) som under lång tid har varit i utländsk ”ägo” och därför är mer kända under sina koloniala namn.

Hittar du några felaktigheter på webbplatsen, eller om du har några andra kommentarer, så får du gärna skicka ett mail.

Och slutligen, om webbplatsen känns lite seg ibland så beror det på att servern finns i England (av kostnadsskäl). Därmed kan det ta några millisekunder extra innan sidan laddas.